Kurzusok

KEZDŐ KURZUS - Növendék családi kutya

Növendék kurzus


Ajánlott kor: 5 hónapostól - 8 hónapos korig
Időtartam: 6 hét, heti 2 óra
Foglalkozás: szombat délelőtt 10.00h - 11.00h és szerda délután 16.30h - 17.30h között
Képzés célja: kapcsolatépítés, bizalmi együttműködés, csoportos játék
Képzés díja: 29.900.- Ft / csoportos kurzus

Leírás: Minden növendék kutyáknak a mérettől, tartási céltól, ill. személyes karaktertől függetlenül időben meg kell szoknia az ember személyes támogatását és iránymutatását a környezete megismerése és az ismeretlen helyzetek leküzdése során. Ilyen esetekben nagyon fontos a fokozatosság, a személyes kapcsolatépítés és a bizalomerősítés.

Tartalom: ingerekhez szoktatás, szocializációs helyzetek, pórázhasználat megalapozása, falattal vezetés, viselkedési szabályok kialaktása, természetes pedagógia alkalmazása, viselkedési problémák kezelése, tiltás és nyugalmazás, koncentrációs, motivációs gyakorlatok, mobilitási eszközök, ügyességi feladatok, csoportos játék, online segédanyagok.

Ajánlás: Növendék családi kutya kurzusunkat ajánljuk minden fiatal korú, egészséges idegrendszerű, játékosan nevelhető, családi kutyának.

Jelentkezés

 

HALADÓ KURZUS - Szófogadó családi kutya

Növendék kurzus


Ajánlott kor: 6 hónapos kortól - ...
Időtartam: 6 hét, heti 2 óra
Foglalkozás: szombat délelőtt 11.00h - 12.00h és szerda délután 17.30h - 18.30h között
Képzés célja: viszonyrendezés, ösztönös követés, mutató irányítás
Képzés díja: 29.900.- Ft / csoportos kurzus

Leírás: A kutya ösztönös követését kivívni csak kitartó és következetes foglalkozások során lehet. Ezt időben érdemes elkezdeni. Ilyenkor célszerű közvetlen kapcsolatteremtéssel elvonni a figyelmét a többi kutyától, egyéb környezeti ingerektől és motivációval kivívni a koncentrációját. Vezetéséhez képesnek kell lenni irányt mutatni a cselekvésének és a helyesen elvégzett feladatot mindig személyesen érdemes pozitívan megerősíteni . Egy kutya képes megérteni a feladat lényegét és együttműködővé tud válni a feladatok végrehajtásában, ha ezt helyesen jutalmazzák.

Tartalom: természetes pedagógia, viszonyrendezés, szabályok és viselkedési szokások kialakítása, feladatok végrehajtatása, helyes pórázhasználat, lábnál követés falattal vezetéssel, térhelyzeti gyakorlatok, közömbösítő gyakorlatok, tiltás és nyugalmazás, megerősítés jutalmazással, irányíthatóság megtartása idegen emberek és idegen kutyák között, biztonságos közlekedés, játékos feloldás, online segédanyagok.

Ajánlás: Szófogadó családi kutya kurzusunkat ajánljuk minden szocializált, barátságos, családban élő kutyának. A kurzus előfeltétele a sikeres Növendék (Kezdő tanfolyami) vizsga!

Jelentkezés

 

EGYÉNI KURZUS - Engedelmes családi kutya

Kutyaovi


Ajánlott kor: 10 hónapos kortól - ...
Időtartam: 4 hét, heti 1 óra
Foglalkozás: vasárnap délelőtt egyéni időpontban
Képzés célja: dominancia kezelése, engedelmesség, rehabilitáció
Képzés díja: 24.900.- Ft / egyéni kurzus.

Leírás: Azoknál a kutyáknál, akiknél a korai szocializációs időszakban (első félév) elmaradt, hiányos nevelésből vagy pórázhasználat nélküli, közömbösítési gyakorlatokat mellőző képzésekből fakadóan, illetve a kutya genetikai egyedisége, örökölt ösztönei miatt a szokásosnál dominánsabb, vagy félősebb viselkedés mutatkozik, olyan képzést érdemes pótlólag elvégezni, amiben a Gazdi határozottabb, célirányosabb és tudatosabb irányítást végez egyénileg. Fontos ilyenkor a fokozatosságra és a környezeti ingerek csökkentésére odafigyelni és kellő türelemmel, kitartással, szorgalommal végezni a feladatokat.

Tartalom: viszonyrendezés, engedelmességi feladatok, dominancia ill. félelem kezelése, szabályok kialakítása, közömbösítő gyakorlatok, térhelyzeti gyakorlatok, tiltás és nyugalmazás, megerősítés jutalmazással, biztonságos közlekedés, egyedi feloldás, online segédanyagok.

Ajánlás: Engedelmes családi kutya kurzusunkat ajánljuk minden pórázon vezethető, nyílt agresszió nélküli, falattal jól ösztönözhető kutyának.

Jelentkezés

 

Hozd el: érvényes oltási könyvet, kényelmes ruhát, pórázt, jutalomfalatot!
Házirend: pórázhasználat és a kutyapiszok felszedése mindenkinek kötelező!
Tilos: a kutya emberrel vagy más kutyával szembeni agresszíóját kezeletlenül hagyni!

Családi kutyaoktatás

Az emberi beszéd a kutya számára abszolút nem felesleges. Még kondicionálni sem szükséges, ezt vívta ki a domesztikáció. Nem zavart kelt a kutyában, hanem a tanítás sikerét alapozhatja meg. Így aki a kutya tanításának ezt a családi útját kívánja járni, az a kommunikációjában biztos, hogy meg fogja jeleníteni a természetes pedagógiát.

  1. Egy felesleges eszköz. (Info itt...)
  1. Erős bizalmi híd. (Info itt...)
  1. Önmagában is jutalom. (Info itt...)
  1. Tökéletesen jó a jelen pillanat. (Info itt...)