Kurzus - ovi, alap, haladó

OVI - Kölyök családi kutya kurzus

Kutyaovi


Ajánlott kor: 10 hetestől - 5 hónapos korig
Időtartam: 6 hét, heti 2 csoportos foglalkozás + 1 online óra
Foglalkozás: szombat és vasárnap délelőtt
Online oktatás: szerda - digitális tananyagfeldolgozás
Képzés célja: játékos szocializáció, ősbizalom kivívása
Képzés díja: 9.900.- Ft /AKCIÓ - a Kölyök futi bérleteseknek most díjmentes!

Leírás: A kutyák életének egyik kritikus időszaka a kölyökkor (max. első fél év). Ekkor még túl korai lenne, ezért abszolút nem ajánlott ebben a korban az engedelmességi képzés (pl. laza pórázon való séta, tarós ültetés-fektetés, fegyelmezett behívás, stb ).

Ilyenkor a kölyökkutya kíváncsi, nyitott, fogékony, így könnyen és gyorsan szerez információt az őt körülvevő környezetről és társakról. Ez az, amit számára leginkább biztosítani kell, amennyire lehet szabadon, illetve a mi támogatásunkkal.

Fontos, hogy a saját ütemében hagyjuk megismerni számára a világot, amibe olykor nyugodtan bekapcsolódhat egy játékos Gazdi is. Hiszen ennek a kritikus időszaknak a legfontosabb feladata a bizalomépítés.

Tartalom: ősbizalom megteremtése, egyéni kérdések megbeszélése, együttélés alapvető szabályai, gyerek és kutya kapcsolata, behívás megalapozása, kutya kommunikáció, csoportos játék, online segédanyagok.

A kutyaovinak kötött tematikus elméleti oktatása, illetve egymásra épülő képzési programja van heti bontásban! Egyedi témabeszélgetések (pl.: pórázhoz szoktatás, szobatisztaság, szocializáció, ...) és heti feladatmegoldások (pl.: játékos behívás, nyugalmi helyzetek, mókás trükkök, mozgatás ...) vannak a különböző foglalkozások során. Az ovis foglalkozások tartalmának része a közös kutyás játék is, melyben szocializált kutyáknak korcsoportos futtatás található.

Ajánlás: Kutyaovit ajánljuk minden családban élő kölyök kedvencnek, akinek teljes értékű szocializációs folyamatot szeretnénk biztosítani szakértői felügyelettel és természetes megerősítéssel.

 

Jelentkezés

 

ALAP - Növendék családi kutya kurzus

Növendék kurzus


Ajánlott kor: 5 hónapostól - 8 hónapos korig
Időtartam: 6 hét, heti 2 csoportos foglalkozás + 1 online óra
Foglalkozás: szombat és vasárnap délelőtt
Online oktatás: szerda - digitális tananyagfeldolgozás
Képzés célja: kapcsolatépítés, bizalmi együttműködés
Képzés díja: 32.900.- Ft / csoportos kurzus

Leírás: Minden növendék kutyáknak a mérettől, tartási céltól, ill. személyes karaktertől függetlenül időben meg kell szoknia az ember személyes támogatását és iránymutatását a környezete megismerése és az ismeretlen helyzetek leküzdése során. Ilyen esetekben nagyon fontos a fokozatosság, a személyes kapcsolatépítés és a bizalomerősítés.

Tartalom: ingerekhez szoktatás, szocializációs helyzetek, pórázhasználat megalapozása, falattal vezetés, viselkedési szabályok kialaktása, természetes pedagógia alkalmazása, viselkedési problémák kezelése, tiltás és nyugalmazás, koncentrációs, motivációs gyakorlatok, mobilitási eszközök, szituációs feladatok, ügyességi feladatok, online segédanyagok. A növendék foglalkozások tartalmának része a közös kutyás játék is, melyben szocializált kutyáknak korcsoportos futtatás található.

Ajánlás: Növendék családi kutya kurzusunkat ajánljuk minden fiatal korú, egészséges idegrendszerű, játékosan nevelhető, családi kutyának. A kurzus elvégzesekor előnyt jelent a megelőzően sikeresen teljesített Kutyaovi (Ovi tanfolyam)!

Jelentkezés

 

HALADÓ - Szófogadó családi kutya kurzus

Növendék kurzus


Ajánlott kor: 8 hónapos kortól - ...
Időtartam: 6 hét, heti 2 csoportos foglalkozás + 1 online óra
Foglalkozás: szombat és vasárnap délelőtt
Online oktatás: szerda - digitális tananyagfeldolgozás
Képzés célja: viszonyrendezés, ösztönös követés
Képzés díja: 32.900.- Ft / csoportos kurzus

Leírás: A kutya ösztönös követését kivívni csak kitartó és következetes foglalkozások során lehet. Ezt időben érdemes elkezdeni. Ilyenkor célszerű közvetlen kapcsolatteremtéssel elvonni a figyelmét a többi kutyától, egyéb környezeti ingerektől és motivációval kivívni a koncentrációját. Vezetéséhez képesnek kell lenni irányt mutatni a cselekvésének és a helyesen elvégzett feladatot mindig személyesen érdemes pozitívan megerősíteni . Egy kutya képes megérteni a feladat lényegét és együttműködővé tud válni a feladatok végrehajtásában, ha ezt helyesen jutalmazzák.

Tartalom: természetes pedagógia, viszonyrendezés, szabályok és viselkedési szokások kialakítása, feladatok végrehajtatása, helyes pórázhasználat, lábnál követés falattal vezetéssel, térhelyzeti gyakorlatok, közömbösítő gyakorlatok, tiltás és nyugalmazás, megerősítés jutalmazással, irányíthatóság megtartása idegen emberek és idegen kutyák között, biztonságos közlekedés, játékos feloldás, online segédanyagok. A szófogadó foglalkozások tartalmának része a közös kutyás játék is, melyben szocializált kutyáknak korcsoportos futtatás található.

Ajánlás: Szófogadó családi kutya kurzusunkat ajánljuk minden szocializált, barátságos, családban élő kutyának. A kurzus elvégzesekor előnyt jelent a megelőzően sikeresen teljesített Növendék (Alap tanfolyam)!

Jelentkezés

 

Hozd el: érvényes oltási könyvet, kényelmes ruhát, pórázt, jutalomfalatot!
Házirend: pórázhasználat és a kutyapiszok felszedése mindenkinek kötelező!
Tilos: a kutya emberrel vagy más kutyával szembeni agresszíóját kezeletlenül hagyni!