„Jó Gazdi”- egy záró hang a nyugalmazáshoz

Num:62 by Csaladi Kutyasuli Dátum:
28 máj 2019

minden jog fenntatva

szeretettel ajánljuk ezt a cikket pont Neked

Itt az ideje elhelyezni a „zárókövet” is, most jött el erre a legjobb pillanat! Sok cikket írtunk eddig, volt benne bőven jó szándék, derék munka, kitartó lelkesedés.  Legyen még egy utolsó mindezekből, mert szerintünk pont így elég.

A cikkeinkben már adtunk bőven javaslatot, a képeinkkel pedig látható mintát is, hogy hogyan érezzünk, gondolkodjunk, viselkedjünk és cselekedjünk egy igazi családi kutyával. Leírtuk, hogy fontos: a kötődés, a figyelem, a törődés, a türelem, a szabály, a tisztelet, a feladat, a játék, a szeretet, a mozgás, a pihenés és néha egy kis engedelem. Javasoltuk, hogy legyen saját rendszered! Legyen otthoni szokás, ami állandósul és társ, aki kiszámítható. Legyen mindig egyéni cél és jó motiváció. Ha kell, legyen tiltás, ha lehet, legyen jutalom. És persze legyen a családban egy "Jó Gazdi", akiben van higgadtság és nyugalom.

Ha figyeltél, most már tudod, hogy bizony mutatni kell az irányt és adni az ütemet. Egy "Jó Gazdi" mindig kétely nélkül vezet és egy jó családi kutya pedig kérdés nélkül követ.

Mi kell végül is egy családi kutyának? – ez a lezáró kérdés, az utolsó építőkő.

Bizony, nekünk megvan erre is a saját válaszunk. Ezt nemcsak szakmából írjuk, vagy azért, hogy csak közvetítsünk vele egy általános gondolatot. Ezt most egy személyes üzenetként adjuk oda Neked:

Egy családi kutyának a természetben soha nem lehet boldog élete, mert neki pont az ember személye a legszükségesebb éltető eleme. A kutyának a családban, csakis egy „Jó Gazdi” mellett lehet a legjobb helye. Ezért lett „canis familiaris” ennek a szelíd farkasnak a becses neve.

Legyél Te is minden nap „Jó Gazdi”! Add meg neki azt, ami tényleg kell!
Egy apró feladat, egy kis mozdulat, aztán állj! Majd nézz nagyon mélyen a szemébe, ahogy csak tudsz! Várj egy lélegzetnyi pillanatot, majd súgd nagyon nyugodt hangon ezt:

Hálásan köszönöm”.

A Te kedvenced ekkor pontosan tudni fogja, hogy az egész világon nincs más, ami ilyen hangon szólhatna. Amikor ezt meghallja, akkor valóban együttműködő partner és igazán odaadó társ is lesz. Zárd le ezzel az összes napot!


u.i:
Kedves Gazdi!
Szeretnénk megköszönni neked mindent! Megérdemled bőven most ezt! Hiszen olvastad a cikkeinket, nézted a képeinket, tanultál tőlünk, sok időt szántál erre. Türelmes voltál és lelkes, ez számunkra valóban nagy érték! Megértetted és elfogadtad, amit leírtunk és megmutattunk neked. Szorgalmasan csinálod, gyakorolod, talán még fejleszted is a tanultakat. Bravó!
Bízunk abban, hogy lesz kitartásod ehhez a jövőben is és elég erőd! Reméljük, nem sajnálod soha az erre szánt időt! Ha van kedved, bátran kövess csak továbbra is minket! Ha lesz még kérdésed, tedd fel azt is nyugodtan nekünk. Számíthatsz ránk, maradj velünk kapcsolatban! Azt is örömmel vesszük, ha megosztod az egyéni tapasztalataidat, a megélt élményeidet, saját érzéseidet. És, ha szükséget érzel még segítségre, támogatásra, megerősítésre, bátorításra, mi itt vagyunk erre bármikor. Hiszen egy jól működő kapcsolatban ez az igazán megnyugtató. 

Hálásan köszönjük a kitartó figyelmedet!

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58